Home Health Dhjetëra qytetarë në Durrës, Fier dhe Vlorë protestojnë për ndihmë ekonomike

Dhjetëra qytetarë në Durrës, Fier dhe Vlorë protestojnë për ndihmë ekonomike

7

Mungesa e ushqimeve ka nxjerrë në rrugë dhjetëra familje në nevojë dhe pjesëtarët e komunitetit rom në disa qytete të vendit.

Në Elbasan, u ngritën në protestë për mungesën e bukës. Ata u shprehen se kanë nuk të ardhura për përballuar izolimin.

Po ashtu rreth 30 familje të komunitetit rom në sektor Seman në rrethin e Fierit protestojnë për mosmarrje të ndihmave.

Pa ndihmë sociale dhe të izoluar kërkojnë vetëm ndihmë për ushqime, pasi të ardhurat e tyre i siguronin nga mbledhja e mbetjeve të riciklueshme.

Edhe në qytetin e Vlorës pavarsisht apelit për të evituar grumbullimet, banorë në vështirësi dhe komunitetit rom në Vlorë kanë kërkuar që ndihmat ti marrin në minibashki edhe pse ndihmat do tu shkojnë në banesa.

Në Vlorë janë 1500 familje që do të përfitojnë nga ndihma ekonomike pas situatës nga covid 19./abcnews.al